Liden

Liden socken har sitt ursprung från medeltiden och sommartid går det att besöka Lidens gamla kyrka, det vill säga den medeltida stenkyrkan från 1500-talet. Liden har även en av sveriges mest välkända och fotograferade utsiktsplatser med makalös utsikt ut över Indalsälven ifrån toppen av Vättaberget. Bilväg finns ända fram till utsiktsplatsen och väl där finns möjlighet till en fika på Café Vättaberget. I Liden finns även Åsens vattensågverk från 1905 som ingår i riksintresset för kulturmiljövården att besöka och på Lidens Wärdshus finns möjlighet att äta och övernatta.

Text: Sandra Söderberg

Tagga oss och dela en av Sveriges mest fotograferade vy på Instagram.
Använd #-taggarna #vättaberget och #indalsleden när du delar en bild från Vättabergets utsikt i Liden. Vill du följa indalsleden så heter vi @indalsleden.

Kreativ mötesplats i Liden

Föreningen Indalsleden har under 2017-2018 gjort er förstudie kring en Kreativ Mötesplats i Liden. Ungdomar vid Lidens skola har fått önska sig vad de vill ha, utifrån detta har en skiss arbetats fram. Förstudien är genomförd i nära samarbete med Lidens skola och Sundsvalls kommun.

  • Stacks Image 154990
  • Stacks Image 154994
Kreativ mötesplats i Liden
  • Stacks Image 155002
  • Stacks Image 155006
Länk: PDF